Osrednja proslava KD Studenci-Maribor
Unionska dvorana Maribor
 
20. novembra 2013  je ZKD Maribor s sodelovanjem JSKD RS – izpostava Maribor obeležila  svoj 7. dan kulturnih društev 2013 v Unionski dvorani.  Posvečen je bil predvsem 90-letnici delovanja Kulturnega društva Studenci-Maribor, ki mu je Zveza kulturnih društev Maribor ob tej priložnosti dodelila Priznanje z medaljo ZKD Slovenije. Predsednici društva Ani-Mariji Pušnik je priznanje izročil predsednik ZKD  Maribor mag. Franci Pivec. Kot vsako leto so tudi tokrat podelili priznanja igralcem ljubiteljskim gledališč, ki so se v minulem letu  najbolje odrezali. Priznanja je podelil častni član ZKD Slovenije Janez Karlin.

Dramski igralec Bojan Maroševič je spomnil na  200-letnico rojstva Frana Miklošiča, ki je bil rojen na tisti dan. Članica KD Studenci-Maribor Nevenka Kaučič, predsednica pripravljalnega odbora za praznovanje 90-letnice društva, je povezovala program. Na prireditvi je nastopila Folklorna skupina  OŠ Janko Padežnik, Akademska folklorna skupine KUD Študent, KUD Franc Ilec KUD Loka-Rošnje, godbeniki KUD Pošta in Oktet Studenci. Ob tej priložnosti so razglasili dva nova častna člana ZKD Maribor – Ervina Hartmana in Vasjo Samca.
 
Pihalni orkester KUD Pošta in AFS KUD Študent sta navdušila z zaključnim kolom Ero z onega sveta. Po prireditvi je goste v avli Unionske dvorane čakala pogostitev z dobrotami Pizzerije Črni Baron, izvrstno pecivo Društva kmečkih žena Ruše in vino Vinogradništva Pučko iz Cerkvenjaka, ki ga je ponudil sommelier Pučko.
 
Gostje so ob prijetnem klepetu nazdravili uspehom kulturnikov in jim zaželeli uspešno delo tudi v bodoče.
 
Zapisala: Ana-Marija Pušnik
Fotografije: Ivan Vinovrški
 

IMGP7397a
Program je povezovala Nevenka Kaučič

IMGP7407a
Ervin Hartman, mag. Franci Pivec, Ana-Marija Pušnik,
dr. Alojz Križman

IMGP7443a
Folklorna skupina OŠ Janko Padežnik

IMGP7597a
Nova častna člana ZKD Vasja Samec in Ervin Hartman, Janez Karlin in mag. Franci Pivec

IMGP7660a
Nastop AFS Študent – Ero z onega sveta