6. mednarodno likovno kolonijo Ustvarjajmo skupaj-VERŽEJ 2014 smo izvedli v  predvidenem terminu. Kolonije se je udeležilo 14 ljubiteljskih slikarjev, od teh sta bila dva iz Avstrije, eden iz Hrvaške, ostali iz raznih krajev Slovenije. Naše prizadevanje, da se nam pridruži še kak slikar iz Hrvaške, se je letos prvič obrestovalo. Vabila smo poslali na več naslovov v tujino, vabili smo kot doslej razen v slovenskem jeziku tudi v hrvaščini in nemščini na društveni strani v Facebooku. V koloniji smo slikali po predpisanem programu, v dopoldanskem in popoldanskem času. Zaradi neprimernega vremena smo tokrat večino časa  ustvarjali  na širokem hodniku v penzionu Mavrica, kjer smo bili nastanjeni. Kot običajno v naših kolonijah so bili večeri namenjeni druženju. Prvi večer smo so za nas pripravili lep kulturni program s petjem in plesom člani  Kulturnega društva Slavko Osterc Veržej. Po njihovem nastopu smo nadaljevali druženje. Udeleženci kolonije smo bili navdušeni nad njihovo folklorno skupino starejših članov. Drugi večer smo namenili sprostitvi ob meditaciji s kristalnimi skledami in gongi ter krajšem predavanju bioterapevtke Majde Kovačec iz Kranja, tudi udeleženke kolonije. Prav ta novost v programu je bila udeležencem zelo všeč. Nato smo predstavili donatorje 6. mednarodne likovne kolonije Ustvarjajmo skupaj in pripravili srečelov s prispevki donatorjev.
 
Udeleženci kolonije so izbrali razne motive; v Centru Duo smo si sposodili staro glineno posodo za slikanje tihožitij, upoštevajoč nov pristop v akrilni tehniki. Nekateri so izbrali za motiv Babičev mlin  ob Muri ali zgolj pokrajino ob Muri ali arhitekturo v Veržeju, cvetje… Slikali smo v različnih tehnikah, večinoma v akrilu in olju. Ob koncu kolonije smo v razstavnem prostoru Penziona Mavrica izobesili svoje izdelke, ki po uradni otvoritvi ostajajo dva meseca na ogled gostom penziona. Prvič smo letos pripravili tudi izbor najboljših treh slik nastalih na koloniji. V strokovni komisiji sta bila zraven mentorice kolonije Jelisave Jelke Leskovar še etnolog in likovni pedagog iz Veržeja. Prva nagrada  (knjiga in komplet akrilnih barv) je bila podeljena udeležencu iz Hrvaške.
 
O izvedbi kolonije bomo poročali na spletni strani društva www.kdstudenci-maribor.si in na Facebooku ter v medijih, kjer nam bodo objavili članek. Več publicitete bomo namenili koloniji ob razstavi slik jeseni v Mariboru. Projekt Ustvarjajmo skupaj – Veržej 2014 še ni dokončan. Načrtujemo še vsaj dve razstavi teh slik v Mariboru – Dom pod gorco in Galeriji Studenček letos ali v prihodnjem letu. Na vseh razstavah se  bomo zahvalili donatorjem, ki so nam omogočili izvedbo 6. Mednarodne likovne kolonije Veržej 2014.
 
OLYMPUS DIGITAL CAMERAOLYMPUS DIGITAL CAMERA OLYMPUS DIGITAL CAMERA OLYMPUS DIGITAL CAMERA verzej II
OLYMPUS DIGITAL CAMERA
 

Untitled1