Javni sklad RS za kulturne dejavnosti (JSKD) je v sodelovanju z Zvezo kulturnih društev Slovenije  pripravil vseslovenski teden ljubiteljske kulture, ki je potekal med 15. in 22. junijem 2014. Z ustvarjalno energijo je povezal celotno Slovenijo ter poskrbel za široko promocijo ljubiteljske kulture.
Ljubiteljski ustvarjalci smo vitalni del družbe in brez nas bi marsikatero okolje utonilo v kulturno revščino, ki ni nič manj nevarna od materialne. Naše delo je izjemno pomembno za ohranjanje in razvoj kulture, vzpostavljanje socialnih vezi ter dostop do kulturnih dobrin po vsej Sloveniji – velikokrat pa smo tudi ambasadorji Slovenije v tujini.
Namen projekta je pokloniti se ljubiteljskim kulturnim ustvarjalcem in jim omogočiti večjo prepoznavnost in priznanje v družbi. Z vseslovenskim tednom ljubiteljske kulture smo želeli pod enotno in prepoznavno podobo predstaviti vse, ki svoj prosti čas in energijo namenjamo ljubiteljski kulturi.Teden ljubiteljske kulture so zaznamovali različni kulturni dogodki p Sloveniji, ki smo jih pripravili člani številnih kulturnih društev.
KD Studenci-Maribor  je v tem tednu pripravilo dva kulturna dogodka – skupinsko razstavo vseh članov likovnih skupin v Galeriji kavarne hotela Betnava in literarni večer Studenških poetov v Hotelu Bau na Studencih. Na njem so poezijo članov literarno-recitacijske-dramske sekcije  Vedrina predstavili Studenški poeti. Zaradi odsotnosti nekaterih avtorjev so njihove pesmi prebrali člani recitacijske skupine. Za glasbeno popestritev večera je poskrbela Iza Plavčak, ki je zaigrala na kitaro  že ob otvoritvi skupinske likovne razstave članov društva. V pripravi je prvi Zbornik Studenci, v katerem bo objavljena poezija predstavljenih pesnikov. Če želite sodelovati kot sponzor izdaje Zbornika Studenci, pokličite številko 040 504 881 (AnaKds).
Člani KD Studenci-Maribor se za pomoč pri predstavitvi prireditev lepo zahvaljujemo Galeriji kavarne hotela Betnava in Hotelu Bau za  brezplačen najem dvorane.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA