Literarna sekcija Vedrina – KD Studenci-Maribor – za svoje člane vsako leto pripravi Literarno potovanje, na katerem obiščemo slovenskega pisatelja ali pisateljico. Letos bomo potovali v soboto, dne 21. 9. 2019 v Poljansko dolino, kjer bo naša gostja pisateljica Milena Miklavčič.
Stroški vseh ogledov in kosilo bodo 27,00€ po osebi. Predvidena cena prevoza z avtobusom bo 25,00€. Na voljo je še nekaj prostih mest, zato vabimo ljubitelje literature, da se nam pridružijo.
Zadnji rok za prijavo za ekskurzijo je do 16. 09. 2019 na e-naslov: pusnika527@gmail.com ali po telefonu 040 504 881
Sporočite nam vaše podatke: Ime in priimek, naslov, telefonsko številko, e-naslov.


PROGRAM Literarnega potovanja ŽIRI 2019

Iz Maribora bomo odpotovali z avtobusom izpred Qlandije ob 7,30h. Najprej se bomo ustavili v Ljubljani, kjer si bomo ogledali razstavo v Vodnikovi domačiji. Počastili bomo spomin na letošnjo 100 –letnico smrti Valentina Vodnika.
V Poljansko dolino se bomo pripeljali preko Škofje Loke na Visoko. Tam nas bo pričakala Milena Miklavčič. Obiskali bomo Kmečki dvorec iz 17. Stoletja, ki leži v objemu okoliških gričev in gozdov nedaleč od Poljanske Sore. Za nekdanje Kalanovo posestvo se je od začetka 20. stoletja uveljavilo ime Tavčarjev dvorec, po slovenskem pisatelju in politiku Ivanu Tavčarju.
Pot bomo nadaljevali v Žiri. Muzej Žiri ima enkraten položaj v slovenskem prostoru. Ogledali si bomo razstave: Žiri in Žirovci skozi čas – razstava o zgodovini kraja in tukajšnjih prebivalcev, Žirovski slikarji – razstava del žirovskih likovnih umetnikov, Klekljarska razstava.
Po ogledu razstav v Žireh nas bo čakalo lokalno obarvano kosilo v Gostilni Pri županu in pogovor s pisateljico Mileno Miklavčič. V Maribor se bomo vrnili med 18. in 19.uro.
Točen program potovanja vam bomo poslali po pošti.
Predlagam, da pred odhodom na Literarno potovanje ŽIRI 2019 preberete še: knjige Valentina Vodnika, Ivana Tavčarja in še katero od številnih raznovrstnih knjig Milene Miklavčič.

Lepo vas pozdravljam in se veselim srečanja z vami,
Ana-Marija Pušnik, organizatorka Literarnega potovanja

Žiri z Vrha Svetih Treh Kraljev (foto: Tanja Mlinar)