Javni sklad RS za kulturne dejavnosti je pripravil četrto državno tematsko razstavo. Organizacija razstave poteka na dveh nivojih: deset regijskih likovnih razstav v letu 2013 in državna razstava v letu 2014 v Brežicah. Državni selektor izbere dela za državno razstavo.

Izbrano temo PARAFRAZE LIKOVNIH DEL, PALIMPSESTI, CITATI, PRISVOJITVE je ponudil kot izziv, ki lahko ustvarjalcem razširi likovno in miselno obzorje in jih spodbudi k iskanju novih rešitev in spoznanj o možnostih ustvarjalnega izražanja. Ustvarjalcem so kot temo za ustvarjanje ponudili trideset izbranih del iz »muzeja likovne zgodovine«. Namen razstave je prikazati kakovostne rezultate ljubiteljske likovne ustvarjalnosti. Vsak sodelujoči ustvarjalec si je iz seznama izbral eno ali več del in na tej podlagi ustvaril novo delo, pri katerem morajo biti jasno razvidni elementi, ideje ali oblikovne rešitve izbrane umetnine.
 
V Mariboru je bila 10. regijska razstava v Galeriji RRRudolf v oktobru 2013. Izbrana  so bila dela triindvajsetih  likovnikov, med njimi delo članice KD Studenci-Maribor Nade Napast Namestnik – Edward Munch –Obup. Nadi želimo uvrstitev na državno razstavo.
 

OLYMPUS DIGITAL CAMERA
Nada N. Namestnik – skrajno desno

OLYMPUS DIGITAL CAMERA
Razstavo je odprla Neva Kovačič z JSKD Maribor

OLYMPUS DIGITAL CAMERA
Slika Nade N. Namestnik – Edward Munch – Obup