Kulturno društvo Studenci-Maribor je v sodelovanju s Humanitarnim klubom (HK) Unija, OŠ  Janka Padežnika, studenškimi literati in glasbeniki ter cenjenimi umetniki, ki so podarili umetniška dela, organiziralo PREDBOŽIČNO ČAJANKO z avkcijo umetniških slik. V ta namen so slikarji iz Slovenije in Hrvaške prispevali 30 svojih umetnin.

Slike za avkcijo so prispevali:  Jože Slana, Ažens Art, Marjan Malovrh, Ivanka Vigec, Ana-Marija Pušnik, Jožica Zorko, Vinko Gregurec, Peter Plavčak, Vojko Kumer, Manja Miketič, Vidka Borko, Srečko R. Romih, Jolanda Pušnik, Ivo Loren, Zdravko Dolinšek, Janez Kukovec, Amina Kolarič, Jelka Leskovar, Ida Šprah, Ani Belina, Olga Zehaf, Bernarda Štafunko, Albina Kragelj, Romana Žitko, Ivan Šalamon, Špela Petrovič, Binca Lomšek in Rade Babič.

Program predbožične čajanke je vešče vodila predsednica HK Unija Ana Žvorc, organizacijsko pripravo so usklajevali članica HK Unija Mirjana Stiplovšek Gorza, predsednica KD Studenci-Maribor Ana-Marija Pušnik in Dejan Peklar, mentor skupine za tehnično podporo na OŠ Janka Padežnika. Prisotne je pozdravila ravnateljica OŠ  Janka Padežnika mag. Sonja Filipič. V kulturnem programu so nastopili člani KD Studenci-Maribor sekcije VEDRINA Danica Zlatar, Vesna Dolenc in Peter Plavčak ter glasbena skupina SOKOLI – Rade Erceg (kitara), Feliks Šarman (harmonika), Zvonimir Jambrovič in Stanko Križanec. Umetniške slike so obiskovalcem prireditve pobliže predstavile v slovensko narodno nošo oblečene deklice šolske folklorne skupine, ki jo vodi mentorica Tamara Škafar Vogrin. Dejan Peklar je poskrbel za video projekcijo umetniških slik. Zanimanje prisotnih za umetniške slike je bilo veliko in slike so hitro romale k novim lastnikom. Vsem kupcem slik je podjetje AVON Slovenija podarilo Avonov kozmetični  izdelek.

Ob koncu prireditve se je ravnateljica mag. Sonja Filipič zahvalila vsem sodelujočim in prevzela šoli namenjeno darilo nekdanjega učenca te šole, slikarja Rajka Ferka. Člani KD Studenci in OŠ Janka Padežnika so prisotne povabili na pogostitev s čajem, kavo in izvrstnim domačim pecivom.

Na avkciji je bilo prodanih 27 slik, izkupiček avkcije  972,00 EUR, je bil nakazan  na posebni račun šole Janka Padežnika. 24 manjših akvarelov in tri risbe (tuš) so predhodno prodali učenci na šolskem predbožičnem bazarju in zanje prejeli 72,00 EUR. Z velikim zadovoljstvom ugotavljamo, da znaša skupni znesek zbranega denarja 1,044,00 EUR. Namenjen je štirim družinam s pet ali več otroki, ki obiskujejo OŠ  Janka Padežnika.

Organizatorji PREDBOŽIČNE ČAJANKE z avkcijo umetniških slik se najlepše zahvaljujemo vsem, ki ste s svojim sodelovanjem prispevali k uspešni izvedbi te humanitarne prireditve.

Kulturno društvo Studenci-Maribor,
predsednica Ana-Marija Pušnik
 
IMG_3512 IMG_3479 IMG_3487 IMG_3488 IMG_3549 IMG_3518 IMG_3549 IMG_3523 IMG_3521 IMG_3537